Eveniment

Locuitorii unui oraş vasluian, obligaţi la plata unor impozite de două ori mai mari. Cine sunt responsabilii

Locuitorii unui oraş vasluian, obligaţi la plata unor...

Autor: Andreea Unturica, Teodor Istrate

12.06.2013, 19:50 761

Impozitele pe terenurile agricole se dublează în oraşul Murgeni începând cu această lună, au anunţat autorităţile locale, după ce Curtea de Conturi Vaslui a constatat, în urma unui control de fond, că primăria din localitate nu a pus în aplicare, în ultimii trei ani, un indice de majorare anual impus de lege, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Practic, proprietarii celor aproximativ 8.000 de hectare de teren agricol vor plăti, de la 1 iunie 2013, câte 78 de lei pentru fiecare hectar, faţă de 39 de lei cât a fost până la sfârşitul lunii trecute.

Autorităţile locale din Murgeni susţin că, potrivit recomandărilor Camerei de Conturi Vaslui, majorările de impozit pentru terenul agricol ar trebui aplicate încă din 2009, însă nu-şi asumă acest risc în faţa populaţiei.

"Oraşul Murgeni este un unul de rang trei, astfel încât, anual, trebuie aplicat un indice de corecţie la impozitul pe teren agricol. Din ceea ce s-a constatat de către Camera de Conturi, acest indice a fost votat în Consiliul Local în fiecare an, însă nu a fost pus în aplicare de contabilul primăriei, agentul agricol şi operatorul de rol. De aceea, majorările de impozit ar trebui aplicate retroactiv, din 2009 încoace, însă, cu toate riscurile, nu îmi asum această răspundere în faţa populaţiei", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX primarul oraşului Murgeni, Ioan Buta.

Cei trei angajaţi ai primăriei pe care edilul din Murgeni îi consideră vinovaţi de situaţia creată lucrează în continuare în instituţie. Primarul Ioan Buta susţine că nu poate recurge la concedierea salariaţilor respectivi pe motiv că nu poate angaja alţi specialişti în locul lor din cauza blocării încadrărilor în sistemul bugetar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO