Eveniment

Madonna, cea mai influenta femeie din showbiz canta astazi pentru 70.000 de romani

26.08.2009, 00:00 53

Concertul Madonnei, una dintre cele mai profitabile vedete din showbizul mondial, a adus organizatorilor venituri in valoare de cel putin 3,8 milioane de euro numai din vanzarea de bilete, devenind astfel show-ul cu cele mai mari venituri din bilete organizat in Romania.

Aproape 70.000 de persoane sunt asteptate la concertul artistei ce va avea loc in aceasta seara in parcul Izvor si care face parte din turneul mondial „Sticky & Sweet Tour", prin care artista isi promoveaza albumul Hard Candy.

„Sticky & Sweet Tour" este turneul cu cele mai mari incasari la nivel mondial al unui artist solo, obtinand numai anul trecut 280 de milioane de dolari (196 mil. euro) din vanzarea de bilete si atragand 2,35 milioane de fani. Reluarea acestui turneu, care se incheiase initial pe 21 decembrie 2008, va aduce venituri totale estimate la 400 de milioane de euro, potrivit site-ului examiner.com.

Venirea Madonnei, aflata pe locul trei in topul celor mai influente vedete intocmit de revista americana Forbes, reprezinta pentru piata de concerte din Romania cea mai mare afacere de pana acum, evaluata la aproape cinci milioane de euro, bani din vanzarea de bilete si sponsorizari. Printre alti artisti care au mai concertat in tara se numara Depeche Mode, Beyonce, Rolling Stones, Metallica sau Kylie Minogue.

„Inca se mai lucreaza la ultimele detalii pentru pregatirea concertului Madonnei si pana cand se va face intrarea la concert totul va fi pus la punct. Nu pot oferi detalii legate de locul in care se va caza Madonna, pentru ca nici eu nu stiu acest lucru", a spus Andreea Filip, reprezentant al Emagic Entertainment, organizatorul evenimentului. Cu toate acestea, o parte din staff-ul tehnic al Madonnei s-a cazat la hotelul de cinci stele JW Marriott, potrivit Cristinei Nitu, marketing coordinator al hotelului. Reprezentantii hotelurilor Intercontinental si Carol Parc au spus ca artista nu se va caza la ei, in timp ce oficialii Hilton si Radisson nu au oferit nicio informatie.

Ultimele bilete la concertul Madonnei vor putea fi cumparate astazi de la o casa special amenajata la intrarea in Parcul Izvor, unde luni mai erau disponibile aproape 1.000 de bilete. „Cel mai repede s-a terminat stocul pentru biletele in valoare de 160 de lei pentru gazon A, unde sunt 20.000 de locuri. Cele mai multe bilete s-au vandut pentru zona Gazon B, care are o capacitate totala de 35.000 de locuri, zona in care biletele au pretul de 120 de lei", a declarat Andrei Tuturuga, manager al Ticket Point, divizia care a emis bilete la concert, parte a grupului Diverta.

Accesul in spatiul de concert se va face, indiferent de biletul cumparat, pe la oricare din cele trei intrari, respectiv cea din zona statiei de metrou Izvor, intrarea de la intersectia strazii B.P. Hasdeu cu Splaiul Independentei si cea de-a treia, la intersectia strazii B.P. Hasdeu cu Bulevardul Natiunilor Unite. Intrarea se va face intre orele 17:30-20.30, concertul urmand sa fie deschis de DJ-ul Paul Oakenfold, potrivit informatiilor de pe site-ul Emagic.

Concertul va fi alcatuit din patru parti in care se vor canta melodii in diferite stiluri: „Pimp", „Old School", „Gypsy" si „Rave", pentru fiecare din acestea Madonna si dansatorii vor avea diferite tinute, pe care si le vor schimba pe parcursul spectacolului, potrivit aceleiasi surse.

Evenimentul din parcul Izvor a fost pregatit de o echipa formata din 1.200 de oameni. De asemenea, au fost folosite peste 100 de camioane, 30 de vehicule ATV, patru macarale pentru ridicarea scenei, 60 de containere si peste 30 de corturi pentru amenajarea unei suprafete de 3.500 de metri patrati de backstage (culise si birouri), arata datele de pe site-ul organizatorilor.

Emagic Entertainment a primit o amenda de 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind instruirea in sanatate si securitate in munca din partea Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM). Inspectoratul a mai amendat cu 8.000 de lei si firma Alligator Impex care se ocupa cu amplasarea scenei din parcul Izvor.

Cu ce staff vine Madonna la Bucuresti

1.200 de oameni din echipa de productie

34 de persoane din staff-ul personal din care:

- 2 antrenori de fitness

- 1 terapeut

- 1 designer de interior

- 1 bucatar italian

Ce va avea diva in culise

  • Sala de masaj
  • Cabina de dus cu hidromasaj
  • Sala de gimnastica
  • Echipamente de fitness
  • 500 de trandafiri albi si rosii

Sursa: Emagic

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO