Eveniment

MAE: 117 români din Franţa, Belgia şi Ţările de Jos, aduşi în ţară cu o cursă TAROM

MAE: 117 români din Franţa, Belgia şi Ţările de Jos,...

Autor: Cosmin Pirv

12.04.2020, 11:49 74

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că 117 cetăţeni români au fost aduşi, sâmbătă, în ţară din Franţa, Belgia şi Ţările de Jos cu o cursă TAROM. Este vorba de turişti, studenţi, marinari, persoane aflate în situaţii speciale precum urgenţe medicale sau muncitori sezonieri.

Potrivit unui comunicat al MAE, 42 dintre cetăţeni au fost repatriaţi din Franţa, 34 din Belgia, iar 41 din regatul Ţărilor de Jos.

„Cetăţenii români repatriaţi se aflau în străinătate cu titlu temporar, ca turişti rămaşi în tranzit, studenţi, marinari, persoane aflate în situaţii speciale precum urgenţe medicale, inclusiv muncitori sezonieri ale căror contracte au încetat fără ca aceştia să dispună de resurse financiare pentru a-şi continua şederea”, se arată în comunicat.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bruxelles-Amsterdam-Bucureşti.

Acţiunea face parte din demersurile întreprinse de autorităţi pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a circulaţiei, inclusiv aeriene, adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

MAE reînnoieşte apelul făcut românilor cu privire la evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. De asemenea, MAE face apel la românii din străinătate să respecte recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO