Eveniment

Magazinele Tesco vor sa ofere mai multe servicii financiare

21.09.2004, 00:00 20

Clientii Tesco vor putea adauga in curand cosurilor de cumparaturi-cu carti, costume de baie si crema de plaja- si valuta straina de care au nevoie pentru destinatiile lor de vacanta, scrie Financial Times.
Lantul de magazine va deschide birouri de forex (schimb valutar) in cele mai mari centre comerciale ale sale din Marea Britanie.
Cel mai mare retailer din Marea Britanie, care va anunta o crestere puternica a profitului brut, deschide birouri de schimb valutar in magazine ca parte a eforturilor sale de a-si extinde divizia de servicii financiare, Tesco Personal Finance (infiintata in 1997, impreuna cu Royal Bank of Scotland), aflata in crestere rapida.
"Am testat biroul de schimb valutar in Tesco Extra, din Newcastle, iar oamenii au venit sa cumpere si valuta de vacanta, pe langa alte lucruri precum cartile", a declarat Andrew Higginson, directorul financiar al grupului si presedintele Tesco Personal Finance. "Testul a fost un succes si feedback-ul din partea clientilor, adica numarul de persoane care doresc acest serviciu, a fost bun", a continuat Higginson.
Grupul Tesco ar putea trece in curand si la oferirea de credite ipotecare sub brand propriu clientilor sai britanici, informeaza BBC News, citand un articol din The Times. Tesco Personal Finance nu a confirmat insa informatia.
Tesco Personal Finance a crescut substantial in acest an, cu un profit de 160 milioane de lire sterline (253,5 milioane de euro)- din care jumatate este transferat Royal Bank of Scotland-pe anul incheiat in februarie 2004. In 2005, compania se asteapta sa obtina profituri cu 25% mai mari, cifra sub asteptarile pietei.
Oferirea de servicii financiare este o ramura tot mai importanta in industria supermarketurilor. Se incearca determinarea cumparatorilor sa apeleze la servicii financiare in timpul aprovizionarilor saptamanale.
Asda si J Sainsbury au amandoua divizii de servicii financiare, in timp ce Wm Morrison, al patrulea grup britanic de supermarketuri, planuieste asocierea cu HSBC pentru lansarea unei serii de servicii financiare, care include creditele si asigurarile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO