Eveniment

Ministerul Dezvoltarii: Costul certificatului energetic este nesemnificativ

17.12.2009, 23:08 22

Ministerul Dezvoltarii sustine ca o eventuala crestere cu 10% apretului la locuinte in urma introducerii certificatului energeticeste doar o speculatie imobiliara, costul certificarii, raportat lasuprafata utila a apartamentului, fiind un procent nesemnificativ.Pretul mediu pentru certificarea locuintei este de 1-2 euro/mp.

Recent, notarii si consultantii imobiliari au solicitat amanareatermenului de aplicare a Legii 372/2005, care impune existenta dela 1 ianuarie a certificatului energetic la vanzarea, achizitia sauinchirierea de locuinte, considerand ca prevederea va majora pretulcaselor vechi cu 5-10% si va bloca tranzactiile.

Cu ajutorul certificatului energetic, potentialul cumparator sauchirias este informat asupra performantei energetice aapartamentului, prin consumul total anual specific de energie,exprimat in kWh/mp arie utila, respectiv prin consumul de calduraanual specific pentru incalzire, apa calda de consum si iluminat,eficienta energetica a apartamentului.

Apartamentul este ulterior incadrat intr-o clasa energetica (dela clasa A - eficienta energetica ridicata - la clasa G - eficientaenergetica scazuta), in functie de consumul total anual specific deenergie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO