Eveniment

Ministrul propus pentru Dezvoltare Regională şi Administraţie, Sevil Shhaideh: Vom clarifica răspunderea administrativă printr-un proiect de lege, e o necesitate

Ministrul propus pentru Dezvoltare Regională şi...

Autor: Liviu Dadacus

04.01.2017, 13:20 64

"Trebuie clarificată răspunderea administrativă la nivelul competenţelor aparatului de specialitate, care lucrează, şi partea de ales local sau partea de demnitar", a precizat Shhaideh, după audierea şi avizarea sa favorabilă de către comisiile de specialitate din Parlament.

"Uitaţi-vă la o autorizaţie de construire, unde secretarul autorităţii administrativ teritoriale răspunde pentru legalitatea actului respectiv, arhitectul-şef răspunde pentru încadrarea în toate prevederile solicitate în certificatul de urmanism, PUG, PUZ, avize de mediu, primarul este singurul care astăzi răspunde în faţa legii dacă ceva este în neregulă cu această autorizaţie de construire. În acest sens se impune clarificarea competenţelor", a detaliat Shhaideh

Întrebată cum se vor face aceste clarificări, Shhaideh a răspuns: "Prin proiect de lege, normal, discutat la nivelul comisiilor de specialitate din Parlament".

Întrebată dacă proiectul va veni de la guvern sau va reieşi din Parlament, Shhaideh a precizat: "În funcţie de dezbaterile pe care le vom avea la comisii, vom stabili această formulă".

Ea a mai spus că există elemente pe această tematică la care s-a lucrat deja şi care sunt publice pe site-ul MDRAP, la secţiunea privind strategia de reformă a administraţiei publice.

Sevil Shhaideh a fost avizată favorabil, miercuri, de comisiile parlamentare de specialitate, cu 28 de voturi "pentru" şi 11 voturi "împotrivă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO