Eveniment

Ministrul Sănătăţii: Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon a fost demis

Ministrul Sănătăţii: Managerul Spitalului Sfântul...

Autor: Gabriel Pecheanu, Oana Despa

26.04.2017, 15:21 115

Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon a fost demis miercuri din funcţia pe care o ocupa interimar, a anunţat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

"L-am demis pur şi simplu. Dânsul nu era sub concurs, era interimar, l-am demis pur şi simplu. Am primit informările şi întrucât mi-au fost semnalate erori de management, care nu se datorează neapărat managerului. Încă nu am hotărât cine îi va lua locul", a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Ulterior, ministrul Sănătăţii a precizat că a fost refuzat de mai mulţi candidaţi cărora le-a propus postul.

”În cursul zilei de azi sper că voi lua o decizie (în privinţa numirii unui nou manager la Spitalul Pantelimon - n.r.). Am avut deja discuţii cu doi sau trei potenţiali candidaţi pentru Spitalul Pantelimon. Nu vreau să vă ascund faptul că am fost refuzat. Mă rog, după o gândire de 24 de ore una dintre doamne mi-a spus că nu a dormit toată noaptea ca urmare a propunerii pe care i-am făcut-o, însă am fost refuzat. Dar azi voi lua o decizie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la Palatul Victoria.

În urmă cu aproximativ o săptămână, un pacient de 66 de ani a decedat după ce o asistentă de la spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti i-a administrat o transfuzie de sânge destinată altui bolnav. În urma acestui incident, spitalul, dar şi Direcţia de Sănătate Publică au demarat câte o anchetă, iar prima măsură luată a fost suspendarea, pe durata anchetelor, din funcţie a asistentei care a greşit transfuzia şi amendarea ei cu suma de 1.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO