Eveniment

N-a durat decat o vara

22.08.2003, 00:00 16

O vara. Atat a durat contractul de management incheiat anul trecut intre proprietarii hotelului Riviera din Mamaia si reprezentantii lantului RIU Hotels, controlat de concernul german TUI. In baza acestui acord, Riviera devenea primul hotel din Romania inclus in lantul RIU.
Contractul incheiat de Olanesti SA, societatea care administreaza hotelul Riviera, cu compania spaniola RIU Hotels&Resorts a fost reziliat, in urma unor neintelegeri aparute intre parti, a declarat Vasile Oanta, directorul general al Riviera SA.
"RIU a avut o serie de pretentii care nu erau prevazute in contract. Una dintre ele era ca hotelul sa aiba un manager adus de compania spaniola, dar care sa fie platit de noi", a spus Oanta.
Hotelul Riviera a fost modernizat in urma unor investitii de aproape doua milioane de euro, o mare parte din suma fiind asigurata de TUI, care este cel mai mare tour-operator din Europa si detine 50% din actiunile RIU.
Surse apropiate TUI au declarat pentru Ziarul Financiar ca nu s-a ajuns la o intelegere, din vina ambelor parti si ca nu au fost intrunite conditiile financiare. “RIU ar avea nevoie de vreo patru hoteluri in Mamaia pentru a avea o activitate rentabila si s-a ajuns la concluzia ca este cam devreme pentru un hotel RIU in Romania”, au spus sursele citate. In acelasi timp, investitiile efectuate de TUI vor fi rambursate prin pachete turistice, in sistem de barter.
Inca de anul trecut, hotelul a incheiat un contract cu TUI, prin care grupul german a rezervat locuri pentru sezonul 2003. In sezonul 2004, TUI a contractat 90 de camere din totalul de 230 de camere cit are hotelul.
"Contractul cu TUI nu are nici o legatura cu intelegerea noastra cu RIU. In aceasta vara, aproximativ 40% dintre clienti au venit prin tour-operatorul german", a precizat Oanta.
Hotelul a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 5,7 miliarde lei, cu aproape un miliard lei peste nivelul din perioada similara din 2002.
Actionarul majoritar al Riviera SA este societatea Olanesti, unde pachetul majoritar este detinut de firma Oil Tudav SRL. Reprezentantii celor doua societati nu au putut fi contactati. bogdan.neagu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO