Eveniment

Nici pentru jocurile olimpice de iarna fondurile nu sunt de ajuns

23.11.2004, 00:00 18



Organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarna ce vor avea loc in 2006 la Torino, in Italia, au anuntat un deficit de 186 milioane euro (241 milioane dolari) la bugetul alocat pentru desfasurarea olimpiadei, informeaza Financial Times.



Pana la sfarsitul anului insa, problema va fi rezolvata prin sponsorizari suplimentare provenite de la companii de stat.



Potrivit lui Valentino Castellani, presedintele Comitetului Olimpic de la Torino, deficitul se datoreaza cresterilor de costuri si acordurilor de sponsorizare in numar mai mic decat se astepta. Costul total al jocurilor olimpice de iarna este estimat a fi in jurul valorii de 1,3 miliarde euro.



Castellani a declarat ca vor fi intreprinse demersuri suplimentare pentru a determina companiile de stat, de la care se asteptau eforturi de sponsorizare mai mari, sa se angajeze mai mult ca sponsori ai jocurilor olimpice din februarie 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO