Eveniment

Nicolăescu: Managerii spitalelor publice care acumulează arierate trei luni consecutive vor fi schimbaţi din funcţie

Nicolăescu: Managerii spitalelor publice care acumulează arierate trei luni consecutive vor fi schimbaţI din funcţie

Foto: Octav Ganea

Autor: Ioana David

21.03.2013, 15:18 460

Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii, a anunţat astăzi că de la 1 aprilie, odată cu intrarea în vigoare a contractului cadru (documentul care stabileşte condiţiile acordării serviciilor de sănătate), spitalele mari, numite spitale de linie 1 şi spitale de linia 2, vor avea mai mulţi pentru fiecare caz rezolvat (indicatorul care defineşte această sumă se numeşte tarif pe caz ponderat).

Spre exemplu, spitalele de linia 1 vor primi 1.800 de lei pentru fiecare caz rezolvat, faţă de 1.400 - 1.600 în prezent, spitalele de linia a 2-a vor primi 1.600 de lei de la 1.400 de lei. Pentru spitalele de linia a treia sumele rămân la 1.400 de lei, iar celelalte vor primi mai puţini bani.

Totodată, marile spitale din ţară, vor mai primi bani suplimentari şi pentru serviciile de anestezie- terapie intensivă (ATI), printr-un program special al Ministerului Sănătăţii.

"30% din spitale consumă 80% din fondurile alocate (...) Acei manageri care acumulează arierate trei luni consecutiv vor fi schimbaţi din funcţie", a spus Eugen Nicolăescu la evenimentul Mediafax Talk About Health Reform.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO