Eveniment

Noile căşti Apple de realitate augmentată vor testa marketingul la maximum cu preţul de 3.499 de dolari. "Early adopters vor cumpăra Vision Pro în masă”

Noile căşti Apple de realitate augmentată vor testa...

Autor: Ştefan Stan

06.06.2023, 08:33 530

Apple a prezentat luni o cască de realitate augmentată numită Vision Pro, în cadrul celui mai riscant pariu al său de la introducerea iPhone în urmă cu peste un deceniu, pătrunzând pe o piaţă dominată de Meta (META.O).

În cadrul conferinţei sale anuale pentru dezvoltatori, Apple a prezentat, de asemenea, o serie de produse şi caracteristici noi, inclusiv un MacBook Air de 15 inchi, un cip puternic numit M2 Ultra, îmbunătăţiri ale software-ului său iOS.

Vision Pro va începe de la 3.499 de dolari, de peste trei ori mai mult decât costul celei mai scumpe căşti din linia Meta de dispozitive de realitate mixtă şi virtuală.

Căştile vor testa o piaţă aglomerată de dispozitive care nu au reuşit încă să se impună în rândul consumatorilor şi o vor pune în competiţie directă cu Meta, proprietara Facebook, după ani de conflicte între cele două companii pe teme precum confidenţialitatea utilizatorilor şi controlul platformelor pentru dezvoltatori.

Apple a subliniat noutatea funcţiilor de realitate augmentată ale căştii, precum şi parteneriatele sportive şi de divertisment pe care le va oferi. Dispozitivul va folosi un nou cip numit R1 care va procesa informaţiile de la senzorii săi în mai puţin timp decât o clipită, a precizat Apple.

Însă anunţurile nu au reuşit să entuziasmeze Wall Street, care oferise acţiunile Apple la un nivel record înainte de lansare. Acţiunile au fost în mare parte stabile în tranzacţiile de după piaţă.

"Early adopters, bogaţi şi pasionaţi de tehnologie, vor cumpăra Vision Pro în masă, dar trebuie încă ani de zile pentru a mişca acul pentru mamutul Apple", a declarat David Rolfe, director de investiţii al Wedgewood Partners, care deţine acţiuni Apple din 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO