Eveniment

Nori negri continuă să se adune deasupra economiei Chinei: Sectorul de producţie a încetinit, iar fabricile şi-au redus activitatea

Nori negri continuă să se adune deasupra economiei...

Autor: Ştefan Stan

31.01.2022, 11:00 506

Sectorul de producţie din China a crescut într-un ritm mai lent în ianuarie, în condiţiile în care noile focare de COVID, scăderea sezonieră şi prăbuşirea pieţei imobiliare locale au dus activitatea firmelor mici la cel mai scăzut nivel din pandemie, scrie Bloomberg.

Indicele oficial calculat de Bloomberg pentru producţie a scăzut la 50,1, în timp ce indicele care măsoară activitatea din construcţii şi servicii a scăzut la 51,1.

Fabricile din China de regulă înregistrează scăderi în luna ianuarie şi în februarie, în condiţiile în care oamenii se întorc acasă pentru sărbători.

Activitatea fabricilor a fost de asemenea afectată de ordinele guvernului de la Beijing către producătorii de oţel, care le cerea să reducă output-ul pentru a scădea poluarea înaintea de Olimpiada de iarnă de la Beijing, care va începe vineri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO