Eveniment

Nou sef peste fondurile europene

03.05.2004, 00:00 24



Preluarea de catre Ministerul Finantelor a managementului fondurilor primite de la UE a condus la aparitia unui al saselea post de secretar de stat. Acesta a fost ocupat de Dragos Andrei, fost consilier al ministrului Administratiei si Internelor, si va avea in subordine Autoritatea de Management pentru Cadrul de Sprijin Comunitar (AMCSC) si Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune (AMFC).



Noul secretar de stat face parte dintre demnitarii care au in CV Institutul de Economie Mondiala, unde a fost economist inainte de 1990. Andrei a fost primvicepresedinte al Bancorex din aprilie 1998 si pana in februarie 1999, in ultima faza a agoniei bancii.



Anterior, Dragos Andrei fusese sef al serviciului Rezerve Valutare Externe in Banca Nationala (1990-1992), director general al Bancii Franco-Romane (1992-1995) si vicepresedinte ABN Amro Bank Romania (1995-1998).



In noua pozitie, Andrei are atributii referitoare la coordonarea programului Phare si a asistentei financiare nerambursabile de la statele membre UE, la pregatirea gestionarii fondurilor structurale dupa data aderarii si la elaborarea planului national de dezvoltare. Se va ocupa si de secretariatul national al programului ISPA, de coordonarea pregatirilor pentru Fondul de Coeziune si de managementul programului Sapard. razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO