Eveniment

Noul manager al Spitalului Judeţean Neamţ: Fiecare persoană va fi, la un moment dat, contaminată

Noul manager al Spitalului Judeţean Neamţ: Fiecare...

Autor: Dan Mihail Birjoveanu

10.04.2020, 15:45 1106

Noul manager al Spitalului Judeţean Neamţ le transmite nemţenilor că cea mai importantă măsură în lupta cu coronavirusul este autoizolarea şi că fiecare persoană va fi, la un moment dat, contaminată în epidemie. 

„Le transmit colegilor mei din spital că trebuie să fim o echipă. Dacă nu vom fi o echipă, pierdem lupta cu COVID-ul. Nemţenilor le transmit să înţeleagă că este greu, dar foarte important să stai în autoizolare pentru că un alt lucru pe care l-am învăţat de la Suceava este faptul că nu înţelegem că autoizolarea înseamnă să stai singur, fără să intri în contact cu alte persoane. Ştim foarte bine că suntem în contaminare comunitară şi acesta este unul din cele mai simple mijloace prin care fiecare dintre noi ne îmbolnăvim”, spune Daniela Marcoci, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

Totodată, Daniela Marcoci susţine că fiecare persoană va fi, la un moment dat, contaminată: „De asemeni, vreau să fim pozitivi şi să înţeleagă toată lumea că cel puţin la un moment fiecare din noi vom fi contaminaţi, vom trece printr-o formă de boală sau vom fi asimptomatici, pentru că ăsta este mersul firesc al pandemiei de coronavirus, astfel încât să căpătăm imunitate şi să reuşim să trecem cu bine peste boală”.

Medicul epidemiolog al DSP Neamţ, Daniela Marcoci, a fost numită, joi seară, noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, printr-o decizie a Ministrului Sănătăţii.

Până joi, Daniela Marcoci a fost detaşată, de pe 3 aprilie, în focarul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO