Eveniment

O doză în plus de vaccin: Moderna vrea să introducă a treia doză în cazul serului anti-COVID

O doză în plus de vaccin: Moderna vrea să introducă a...

Autor: Mediafax

15.04.2021, 18:22 11862

Compania Moderna vrea să introducă a treia doză în cazul vaccinului anti-COVID-19. Şi Pfizer a început studiul clinic pentru mărirea protecţiei.

Moderna speră ca o a treia doză pentru vaccinul său împotriva Covid-19 să fie disponibilă din toamnă, spune directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel.

Deşi vaccinul Moderna are acum o eficienţă de peste 90% la şase luni după administrarea celei de-a doua doze, a treia doză ar urma să crească protecţia imunitară. Asta în contextul temerilor legate de apariţia unor variante noi ale virusului, printre care cea africană.

„Virusul se modifică suficient de mult pentru ca sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este necesar un nou vaccin. Aceasta a treia doză este un buster necesar pentru a ne asigura o protecţie ridicată şi la tulpina sud-africană şi probabil va fi testat în curând şi pentru cea braziliană”, a spus Octavian Jurma, cercetător ştiinţific.

Deşi vaccinurile par să ofere o protecţie foarte mare, s-a dovedit că noile variante reduc eficienţa acestora.

Reprezentanţii Moderna spun că vaccinurile anuale pentru COVID-19 vor deveni un fapt comun şi că noul coronavirus nu va dispărea de pe planetă.

„Profilul se potriveşte cu profilurile celorlalte vaccinuri aprobate care oferă un beneficiu semnificativ. Prin urmare, sperăm că majoritatea oamenilor se vor imuniza în continuare, chiar dacă vor avea câteva zile mai critice, cu simptome asemănătoare gripei. Ei trebuie să ştie că acest vaccin oferă o protecţie împotriva bolii COVID-19”, a declarat Stephen Hoge, preşedinte Moderna.

Şi Pfizer studiază în ce măsură este posibilă administrarea unei a treia doze a vaccinului la un interval mai mare de timp faţă de cele două iniţiale. A treia doză Pfizer va fi administrată la 3 săptămâni. iar Moderna, la patru săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO