Eveniment

O schioară a fost prinsă de avalanşă, acoperită de zăpadă şi tărâtă până la poalele muntelui

O schioară a fost prinsă de avalanşă, acoperită de...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.04.2024, 13:09 53

O femeie care schia, sâmbătă, a fost prinsă în avalanşă, acoperită de zăpadă şi tărâtă până la poalele muntelui în "Y"-ul din Vf Gărgălău din M-ţii Rodnei. „Doar norocul a făcut că această să poată ieşi teafără de sub zăpadă”, anunţă Salvamont Maramureş.

„În "Y"-ul din Vf Gărgălău, M-ţii Rodnei, Maramureş mai mulţi pasionaţi de schi de tură au trăit probabil aventură vieţii lor, aventură care se putea încheia tragic dar din fericire s-a terminat cu bine pentru ei până la urmă. În filmări se observă un schior care coboară şi imediat după el cum pleacă o avalanşă. La un moment dat acel schior/de fapt o schioare - fiindcă am înţeles că a fost vorba de o persoană de sex feminin a fost prinsă în avalanşă, acoperită de zăpadă şi tărâţă până la poalele muntelui. Doar norocul a făcut că această să poată ieşi teafără de sub zăpadă”, transmite Salvamont Maramureş, care publică imagini filmate sâmbătă de un turist.

Salvatorii montani avertizează că stratul de zăpadă nou depus nu are priză cu stratul mai vechi şi poate pleca foarte uşor.

„Temperaturile pozitive din ultima perioada au dus la apariţia mai multor avalanşe. Practicarea schiului de tură în astfel de condiţii în zonele expuse fără o informare în prealabil poate duce la situaţii tragice. Salvamont Maramureş recomandă prudenţă maximă în alegerea rutelor la altitudini de peste 1600 m şi mai ales informare înaintea parcurgerii unor trasee atât pe schiuri de tură, acolo unde zăpadă mai persistă cât şi pedestru. Pentru orice problema apărută pe munte nu ezitaţi să sunaţi la 112 sau 0salvamont”, se arată la finalul informării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO