Eveniment

O tranzacţie de 8,5 miliarde de dolari în domeniul genţilor de mână ar putea fi blocată în SUA

O tranzacţie de 8,5 miliarde de dolari în domeniul...

Autor: Mediafax

23.04.2024, 10:26 197

O instituţie din SUA ar putea bloca o tranzacţie de 8,5 miliarde de dolari în domeniul genţilor de mână. Organismul american de protejare a concurenţei a deschis o acţiune în instanţă. Instituţia încearcă să blocheze preluarea Capri de către rivalul Tapestry.

Gigantul din domeniul accesoriilor de modă Tapestry încearcă să preia compania Capri, în cadrul unei tranzacţii în valoare de 8,5 miliarde de dolari. Tapestry deţine producători de genţi, precum Coach şi Kate Spade, în timp ce Capri are marca Michael Kors.

Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) a SUA a anunţat că, dacă este permis, „acordul ar elimina concurenţa directă între mărcile Tapestry şi Capri”, potrivit BBC. Ca răspuns, Tapestry a spus că „FTC înţelege greşit atât piaţa, cât şi modul în care consumatorii cumpără”.

Companiile au împreună aproximativ 33.000 de angajaţi la nivel global, iar FTC a susţinut că acordul ar putea reduce salariile şi beneficiile acestora.

Tapestry s-a oferit să cumpere Capri în august, sperând să creeze un gigant american al modei care ar putea concura cu rivalii europeni mai mari, precum Chanel, Hermes şi LVMH.

La începutul acestei luni, companiile au primit aprobarea pentru tranzacţie de la Uniunea Europeană şi Japonia. Cele două companii trebuie să încheie tranzacţia până pe 10 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO