Eveniment

O veste bună pentru România. Institutul ifo: moralul în mediul de afaceri din Germania s-a îmbunătăţit peste estimări

O veste bună pentru România. Institutul ifo: moralul...

Autor: Dorin Oancea

27.07.2020, 14:20 30

Indicele moralului din mediul de afaceri german a crescut la 90,5, de la 86,3 în iunie. Aceasta este a treia creştere la rând şi a depăşeşte aşteptările economiştilor, anunţă Reuters.

Firmele se aşteaptă ca economia germană, cea mai mare din Europa, să se recupereze după şocul coronavirusului, dacă un al doilea val de infecţii va fi evitat.

"Economia germană se recuperează pas cu pas", a declarat preşedintele Ifo, Clemens Fuest, într-o declaraţie, adăugând că firmele s-au declarat mult mai satisfăcute de starea actuală a afacerilor.

Economistul Ifo, Klaus Wohlrabe, a declarat că cifrele surprinzător de puternice sugerează că economia germană a ajuns la un început bun la începutul celui de-al treilea trimestru, pentru care a confirmat o prognoză de creştere de 6,9%.

Se preconizează că economia germană va înregistra o cădere de două cifre în perioada din aprilie până în iunie, când viaţa publică şi activitatea economică s-au oprit din cauza pandemiei.

Oficiul de Statistică va publica joi datele preliminare privind creşterea PIB pentru trimestrul doi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO