Eveniment

Off-shore cipriot asociat cu Adamescu, 32,9% din Inter

Un off-shore din Cipru asociat cu Adamescu a cumpărat 32,9% din Intercontinental

Dan Adamescu

Autor: Stefan Musgociu - Mediafax

25.04.2011, 23:53 88

Un off-shore din Cipru asociat la o firmă cu The Nova GroupInvestments România, holding deţinut de omul de afaceri DanAdamescu, a cumpărat 32,9% din acţiunile companiei hoteliereIntercontinental (RCHI), pentru 34,2 milioane lei.

Mountbay Limited, firmă înregistrată în Cipru, şi The Nova GroupInvestments România sunt asociaţi la Zeta SPV DevelopmentBucureşti.

Off-shore-ul înregistrat în Cipru a preluat la începutul acestuian 99% din acţiunile Zeta SPV Development de la The Nova GroupInvestments BV, după ce The Nova Group Investments România arenunţat la dreptul de preempţiune şi a rămas cu 1%. Totodată,Bogdan Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost numitadministrator la Zeta SPV Development. Firma are sediul în centrulcomercial Unirea din Bucureşti la etajul 5, unde au sediile maimulte firme deţinute de Ada­mescu, inclusiv The Nova Group.

Familia Adamescu controlează 74,16% din acţiunile firmei careadmi­nistrează centrul comercial Unirea.

Mountbay a cumpărat, miercurea trecută, pa­chetul de 32,9% dinacţiu­nile Companiei Hoteliere Inter­continental de la RHICHolding, firmă înre­gistrată în Luxemburg. Surse din piaţahotelieră spun că firma RHIC este controlată de familiaPăunescu.

Tot miercuri firma de asigurări Astra (ATRA), controlată de DanAdamescu, a achiziţionat 16,22% din titlurile Intercon­tinental, dela RHIC Holding, pentru 16,9 mil. lei. Astfel, omul de afaceri aajuns să deţină indirect 31,96% din titlurile companiei careoperează hotelul de cinci stele Intercontinental din Bucureşti.

În urma tranzacţiilor de miercuri RHIC Holding a ieşit dinacţionariatul Intercontinental, vânzând participaţia de 49,12%pentru 51,1 milioane lei (12,5 milioane euro).

În data de 6 aprilie, Zeta SPV Development a cumpărat un pachetmic de acţiuni Intercontinental, prin intermediul firmei debrokeraj Carpatica Invest. Casa de brokeraj a intermediat şioperaţiunile prin care RHIC a vândut pachetul de acţiuni şi pe ceaprin care Astra a cumpărat 16,22% din titlurile companieihoteliere.

The Nova Group Investments a propus patru candidaţi pentruConsiliul de Administraţie al companiei hoteliere. Pe listă seregăsesc Dan Adamescu şi fiul său, Alexander Adamescu, în prezentadministratori, Lucian Ciofoaia, directorul diviziei de real estatea grupului, şi Daniel Onuţe.

Acţionarii Intercontinental au aprobat în martie contractareaunui împrumut de 15 mil. euro de la UniCredit Ţiriac Bank, pentrurestituirea unei datorii de 13,5 mil. euro către RHIC Holding.Diferenţa era destinată finanţării unor investiţii în renovareahotelului Intercontinental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO