Eveniment

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, va avea un discurs despre relaţiile de business dintre România şi Germania la Conferinţa Economică Româno-Germană

Sebastian Metz, director general al AHK România.

Sebastian Metz, director general al AHK România.

Autor: Răzvan Botea

26.09.2023, 00:04 122

Camera de comerţ şi industrie a Germaniei (AHK) în România organizează pe 28 şi 29 septembrie la Berlin conferinţa Economică Româno-Germană, unde sunt aşteptaţi peste 300 de invitaţi din Germania, România şi Republica Moldova.

„Prima ediţie a conferinţei, care a avut loc în 2021, deşi organizată hibrid, a avut o participare peste aşteptări, ceea ce ne-a încurajat să continuăm. AHK România intermediază comunicarea directă dintre reprezentanţii companiilor dintre cele trei ţări, dar şi între mediile economic şi politic. Este aşadar o oportunitate pentru oamenii de afaceri să întâlnească potenţiali parteneri şi să discute direct cu factorii de decizie din ministere sau administraţia publică”, spune pentru ZF, Sebastian Metz, director general al AHK România.

Companiile germane au descoperit oportunităţile pe care România le oferă nu doar în sectorul de producţie, care a fost ţinta predilectă în primii ani de deschidere a economiei româneşti, ci şi în sectorul de cercetare şi dezvoltare (R&D), apreciază reprezentanţii AHK.

Tendinţa de apropiere a activităţilor de outsourcing (nearshoring) accelerată de pandemia de coronavirus şi de schimbările geopolitice mondiale sporesc poziţia României ca destinaţie de investiţii favorabilă.

Calitatea de membru NATO a României (din 2004) şi a UE (din 2007) reprezintă cadre importante pentru investitori.

Proiectele noi de infrastructură de transport mult aşteptate, investiţiile publice semnificative în infrastructura de sănătate, precum şi în infrastructura digitală şi verde, parţial finanţate prin fonduri UE disponibile în mare măsură, oferă noi oportunităţi pentru companiile germane.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO