Eveniment

(P) „Eu nu am avut dureri, dar făceam controale de rutină”. Povestea unui învingător

(P) „Eu nu am avut dureri, dar făceam controale de...

Autor: Publicitate

13.06.2023, 14:30 230

Confirmarea diagnosticului de cancer este un moment dificil atât pentru pacient, cât şi pentru familia acestuia. Încă din primele minute de la depistarea bolii începe lupta cu cancerul. La fel a procedat şi Octav, care este mai mult decât un luptător, este un învingător. De-a lungul ultimilor douăzeci de ani, Octav s-a luptat cu patru tipuri diferite de cancer. Prima dată a fost diagnosticat cu melanom, în 2001, apoi, în 2007, a primit încă o veste neplăcută – avea cancer de rinichi, diagnostic urmat la scurt timp de cel de cancer de vezică urinară, în 2014, şi de cancer pulmonar, în 2016.

„Toate manifestările acestea au apărut treptat, începând cu melanomul. La niciunul dintre aceste cancere nu am avut simptome. Nu am avut dureri. Totul a fost descoperit pentru că făceam controale de rutină. Dacă astfel de controale se fac la timp, marele avantaj este că reuşeşti să descoperi boala din timp şi altfel aplici nişte măsuri. Cred că şansa mea a fost să le identific pe toate la timp!”, mărturiseşte Octav.

Pentru cancerul pulmonar, Octav a ales să se trateze la Centrul Oncologic SANADOR. A trecut printr-o  intervenţie de chirurgie oncologică, pentru îndepărtarea tumorilor din plămâni, urmată de mai multe sesiuni de chimioterapie. În prezent, se simte bine şi revine periodic la SANADOR, despre care declară că îi este ca o a doua familie, pentru consultaţii şi investigaţii.

„Am zis să intru într-o instituţie cu renume, de calitate, care are toate dotările moderne. Am ales, în urma controalelor, să fac operaţia la Spitalul Clinic SANADOR, laparoscopic, deoarece are multe avantaje: perioada de însănătoşire este mai rapidă, durerile sunt mai mici, riscurile sunt mult reduse. Operaţia a fost realizată de echipa medicală condusă de Dr. Codin Saon şi, ulterior, la recomandarea dumnealui, am ajuns la Dr. Mircea Dediu, şeful Secţiei de Oncologie medicală a Centrului Oncologic SANADOR. Întreaga echipă medicală a dat şi dă dovadă în continuare de înalt profesionalism. Medici, asistente, toţi sunt calzi şi dau încredere omului. Toate acestea cresc efectul benefic asupra pacientului.”, declară bărbatul.

După toată această experienţă, Octav îi sfătuieşte pe toţi oamenii să aibă mai multă grijă de sănătatea lor, să nu îşi piardă speranţa şi să nu neglijeze controalele periodice la medic, pentru consultaţii şi investigaţii de specialitate, chiar şi atunci când nu există semne şi simptome de boală.

La Centrul Oncologic SANADOR, pacienţii beneficiază de consultaţii asigurate de medici de elită, de analize şi investigaţii imagistice realizate cu aparatură de vârf (ecografie, computer tomografie, examen RMN cu putere 3 Tesla, scintigrafie/SPECT-CT, PET-CT), dar şi de terapii individualizate, care, în cazurile dificile, sunt stabilite de comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO