Eveniment

Pasajul Basarab, la prima strigare

15.12.2005, 20:59 20

Municipalitatea va scoate la vanzare maine caietul de sarcini pentru licitatia in urma careia va fi desemnata societatea care va realiza pasajul de la Basarab, investitie pentru care Primaria Capitalei va aloca 178 mil. euro, a anuntat primarul general Adriean Videanu.

"Pe data de 16, daca obtinem avizul de mediu - care va fi acordat, maine (15 decembrie - n. red.) - va fi lansat spre vanzare caietul de sarcini. Azi (miercuri, 14 decembrie -

n. red.) am semnat anuntul de participare la licitatie, care va aparea vineri in Monitorul Oficial. Data de 9 februarie este termenul limita pentru depunerea ofertelor de licitatie, astfel incat lucrarile pentru construirea pasajului sa inceapa in primavara", a precizat Videanu.

Cu o zi inainte de scoaterea la vanzare a caietului de sarcini, in jur de 2.000 de locuitori din zona Titulescu ar urma sa organizeze un mars de protest fata de realizarea acestui proiect. Primarul general a spus ca astazi va fi organizata o dezbatere publica pe tema pasajului, proiect important pentru oras, pentru ca descongestioneaza traficul din zona de vest si, in plus, a fost modificat pentru a-i proteja cat mai bine pe locuitori.

Pasajul Basarab, care se va intinde pe o lungime de 1,9 kilometri, din Soseaua Nicolae Titulescu pana in Soseaua Grozavesti (drumul care face legatura intre Palatul Cotroceni si Podul Grozavesti), este unul dintre cele mai controversate proiecte ale fostului primar Traian Basescu, modificat de doua ori si scumpit de trei ori. Lucrarile vor incepe in primavara anului viitor si vor dura trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO