Eveniment

Patriciu reduce din personal la Rompetrol, dar spune ca va mai angaja "cateva sute de oameni" in grup

17.07.2008, 19:30 11

Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol, spune ca nu va infiinta o noua companie petroliera si afirma ca pana la sfarsitul anului va mai angaja "cateva sute de oameni" care se vor adauga celor peste 9.000 existenti acum.
Surse din grup citate de Mediafax au sustinut ca Patriciu ar urma sa infiinteze la sfarsitul lunii august o noua companie petroliera in structura careia urmeaza sa fie cooptati actuali manageri din Rompetrol.
Sfarsitul lui august este momentul cand expira optiunea KazMunaiGaz, compania kazaha care a preluat anul trecut 75% din actiunile Rompetrol, de a cumpara si restul pachetului de 25% din actiunile grupului.
"Nu facem nicio companie petroliera. Infirm categoric aceasta informatie. Nu voi continua investitiile in petrol, ci ma voi concentra pe sectoarele deja anuntate: energie alternativa, unde deja am cateva proiecte in afara tarii, real esteate si IT. Pe de o parte voi continua sa dezvolt Rompetrol si pe de alta parte ma voi concentra asupra investitiilor personale", spune presedintele Rompetrol.
Surse din grupul petrolier au mai declarat ca Rompetrol a initiat un amplu proces de restructurare, pana acum fiind disponibilizati 500 de oameni.
Omul de afaceri sustine ca pana la sfarsitul anului in Rompetrol vor mai intra cateva sute de oameni care se vor adauga la personalul existent.
"Vorbim acum, dupa tranzactie, de o companie mai mare care este normal sa creasca natural. Numai saptamana aceasta vom deschide cinci noi benzinarii in care vom aduce cate 75 de oameni pe fiecare unitate. Totodata, era normal ca anumite functii suport sa fie eliminate, dar pana la sfarsitul anului nu putem vorbi de o reducere a personalului anagajat, ci, din contra, de o crestere cu cateva sute de oameni a numarului de salariati", a explicat Patriciu.
Omul de afaceri spune ca noul actionar majoritar este multumit de achizitia facuta chiar si in contextul devalorizarii activelor pe fondul crizei izbucnite la nivel global. Patriciu declara la inceputul acestui an ca activele de rafinare au pierdut circa 70% din valoare.
"Ne intelegem asupra planului de investitii si numai de la inceputul anului au fost alocate fonduri de 685 de milioane de dolari, din care eu am finantat 25% pentru dezvoltarea companiei", a spus Patriciu.
El spune ca va conduce inca cel putin doi ani de acum incolo afacerile grupului Rompetrol din functia de CEO si ca nu se gandeste sa renunte la pachetul de 25% din companie pe care il mai are.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO