Eveniment

Percheziţii la firma care a livrat artificii în Colectiv şi la patronii acesteia

Percheziţii la firma care a livrat artificii în...

Autor: Cătălin Lupăşteanu

06.11.2015, 14:34 262

Potrivit surselor citate, procurorii fac percheziţii la sediul social al S.C. Golden Ideas Fireworks Artists S.R.L., din strada Drumul Sării din Capitală, precum şi la un punct de lucru/depozit din comuna Bucşani din judeţul Giurgiu.

De asemenea, au loc percheziţii la alte cinci adrese, între care domiciliile celor doi patroni ai firmei - Daniela Ioana Niţă şi Cristian Mihai Niţă.

Sursele citate mai spun că cei doi patroni ai firmei vor fi audiaţi la Parchetul instanţei supreme în dosarul rămas spre cercetare la PICCJ.

Golden Ideas Fireworks Artists din Bucureşti este firma care a asigurat artificiile pentru spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv, care a dus la declanşarea incendiului din local.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, Daniela Ioana Niţă, în vârstă de 38 de ani, este acţionarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists, cu 80% din acţiuni, în timp ce Cristian Mihai Niţă, în vârstă de 31 de ani, are 20% din acţiuni. Surse judiciare au declarat că Daniela Ioana Niţă va fi audiată, în perioada următoare, de către procurori.

Golden Ideas Fireworks Artists, cu sediul pe Drumul Sării nr 57, în sectorul 6, a fost înfiinţată în anul 2005. Afacerile firmei s-au plasat anul trecut la 1,38 milioane lei, iar profitul net a fost de circa 19.000 lei, societatea raportând cinci angajaţi în 2014.

Vineri, şi procurorii DNA ridică documente şi de la mai multe instituţii publice din Bucureşti, printre care şi Primăria Sectorului 4. De asemenea, la DNA sunt audiaţi funcţionari din Primăria Sectorului 4 care s-au ocupat de autorizarea clubului Colectiv.

Angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov sunt vizaţi în ancheta DNA privind autorizarea clubului Colectiv, pentru fapte de abuz în serviciu, respectiv pentru neîndeplinirea atribuţiilor în cazul avizelor privind prevenirea şi stingerea incendiilor.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că, în ceea ce priveşte disjungerea de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a unei părţi din dosarul privind tragedia din Clubul Colectiv şi a declinării cu privire la săvârşirea unor infracţiuni aflate în competenţa DNA, procurorii Secţiei de combatere a corupţiei au dispus urmărirea penală faţă de mai multe fapte care ar fi fost săvârşite de persoane cu atribuţii de decizie şi avizare din Primăria Sectorului 4 Bucureşti, respectiv abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (autorat şi complicitate), fals intelectual (autorat şi complicitate).

De asemenea, în ancheta DNA sunt vizaţi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov, pentru fapte de abuz în serviciu, respectiv pentru neîndeplinirea atribuţiilor în cazul avizelor privind prevenirea şi stingerea incendiilor, privind autorizarea clubului Colectiv.

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproape 200 au fost rănite.

În spitalele din Capitală sunt internate, vineri, 127 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 65 în stare critică şi gravă. Cei mai mulţi sunt internaţi la Spitalul de Arşi, Spitalul "Bagdasar-Arseni", Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca, Spitalul Elias şi Spitalul Militar Central. Alţi răniţi în incendiu sunt internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu", Spitalul "Sfântul Ioan", Spitalul "Sfântul Pantelimon", Spitalul "Dimitrie Gerota" şi Spitalul SRI "Agrippa Ionescu".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO