Eveniment

Peste 1.200 de persoane protestează la Cluj faţă de proiectul de la Roşia Montană

Peste 1.200 de persoane protestează la Cluj faţă de...

Autor: Vasile Magradean

29.09.2013, 18:33 97

Peste 500 de persoane s-au adunat, duminică, în jurul orei 17.00, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având pancarte pe care scrie "Aurul în ţară, Gabriel afară", "Roşia Montană ne priveşte, nu staţi în casă", "Roşia Montană versus Roşia Pontană", "Roşia Montană, inima României", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mai mulţi protestatari au adus o fotografie de mari dimensiuni a ministrului Culturii, Daniel Barbu, pe care au scris "Barbarul - Ministrul sfârşitului culturii" şi au aruncat în ea cu roşii, cerând demisia ministrului şi
scandând "Hoţii, hoţii".

"Am aruncat cu roşii pentru că Daniel Barbu nu vrea să semneze includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO, pentru că minte şi ascunde documente oficiale, pentru că ia cu copy-paste declaraţiile RMGC, pentru că încă mai este ministru. Daniel Barbu face lobby pentru RMGC. Îi cerem demisia", a spus Mihai Goţiu, unul dintre protestatari.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii au plecat în marş pe bulevardul Eroilor spre cartierul Gheorgheni, circulaţia pe bulevard fiind blocată.

Manifestanţii scandează "Nu cedăm, nu capitulăm", "Uniţi, salvăm Roşia Montană", "Demisia".

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, numărul protestatarilor a crescut la peste 1.200 de persoane.

Proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană au loc în fiecare duminică începând din 1 septembrie, în Capitală şi în alte oraşe din ţară, după ce în 27 august Guvernul a aprobat un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul urmând să fie transmis Parlamentului spre adoptare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO