Eveniment

Peste zece persoane, printre care Secăreanu şi Comăniţă, reţinute într-un dosar de evaziune fiscală

Autor: Mediafax

11.07.2012, 00:00 56

Procurorii anticorupţie au emis peste 10 ordonanţe de reţinere în dosarul de evaziune fiscală, printre care şi cele pentru fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă, şi cer, marţi, instanţei Curţii de Apel Bucureşti arestarea lor preventivă. Procurorii anticorupţie au finalizat marţi, în jurul orei 3.00, procedurile de audiere a celor 12 persoane aduse de poliţişti pentru cercetări.

După aducerea la cunoştinţă a învinuirilor şi după luarea unor declaraţii, anchetatorii anticorupţie au emis 12 ordonanţe, spun surse judiciare, printre persoanele reţinute aflându-se fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa Dan Secăreanu şi fostul şef al Vămilor Viorel Comăniţă.

Unul dintre avocaţii din acest caz a spus la ieşirea din sediul DNA că mai multe persoane au fost reţinute, printre care şi cei doi. Totodată, avocatul a arătat că unii dintre cei vizaţi de această anchetă au dat declaraţii în cauză, admiţând infracţiunile pentru care sunt cercetaţi.

El a lăsat să se înţeleagă că parte din cele declarate de către cei vizaţi în această cauză ar duce la concluzia că Sorin Blejnar s-ar face vinovat de faptele de care este acuzat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO