Eveniment

Phoenix a trecut pe profit in 2004

17.01.2005, 00:00 33

Phoenix Romania, filiala a grupului german Phoenix, a trecut pe profit anul trecut, dupa ce in 2003 inregistrase pierderi de aproximativ 18,9 miliarde lei, a declarat directorul firmei, Gunther Kulcsar.
"Vom mentine trendul ascendent si in acest an. Fabrica merge bine, iar rezultatele sunt bune", a adaugat Kulcsar. Filiala grupului german producator de articole tehnice din cauciuc, exceptand anvelope, a fost infiintata la Carei, judetul Satu Mare, in 2000, in urma unei investitii de circa zece milioane de euro.
In prezent, societatea produce furtunuri si alte componente din cauciuc pentru autovehicule. Capacitatea de productie este de 50.000 de bucati pe zi, iar intreaga cantitate este livrata la export, principalii clienti fiind Volkswagen si DaimlerChrysler.
Compania ar putea beneficia de o noua investitie din partea grupului german, in cazul in care acesta va incheia negocierile de fuziune cu producatorul de anvelope si piese auto Continental.
"Daca se va decide fuziunea dintre Phoenix si Continental, va exista o serie de posibile investitii in zona Europei Centrale si de Est. Speram ca fabrica din Romania sa fie beneficiara acestora", a mai spus Kulcsar.
Grupul Phoenix are subsidiare in tari ca Belgia, Olanda, Franta, Marea Britanie, Austria, Romania, Spania, Cehia, Turcia, Ungaria, China, India, Malaiezia si Statele Unite ale Americii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO