Eveniment

Plajele din România care au primit eticheta „Blue Flag”

Plajele din România care au primit eticheta „Blue Flag”

Autor: Cosmin Pirv

01.07.2023, 10:11 452

Şase plaje din staţiunile Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta „Blue Flag”, a anunţat vineri Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

Este vorba de plajele Vega Vintage din staţiunea Mamaia, Marina Regia şi Phoenicia din Năvodari, Citadel şi Azur aflate în Eforie, precum şi Phoenicia Blue View care îşi aşteaptă turiştii în Olimp.

„O noutate, faţă de sezonul trecut, este că plaja Axxis Nova din Năvodari se află în faza pilot a programului, perioadă în care trebuie să se pregătească pentru îndeplinirea celor 33 de criterii imperative şi generale ale programului. Acestea fac referire la educaţia ecologică, informarea privind mediul, calitatea apei de îmbăiere, managementul mediului şi siguranţa şi serviciile oferite. Doar în această manieră va putea candida şi obţine eticheta <Blue Flag>, în 2024”, se arată într-un comunicat al MEAT.

Programul „Blue Flag” sau, aşa cum mai este cunoscut în România, „Steagul Albastru”, a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu scopul de a premia plajele, porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO