Eveniment

Poluare cu zgură la Rovinari. Garda de Mediu face verificări la Termocentrala Rovinari

Poluare cu zgură la Rovinari. Garda de Mediu face verificări la Termocentrala Rovinari

Autor: Mediafax

11.04.2011, 12:00 84

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj verifică, luni, instalaţia deumectare de la Termocentrala Rovinari, pentru a stabili dacăaceasta este cauza poluării cu zgură care a afectat în ultimelezile localitatea gorjeană.

Viceprimarul localităţii gorjene Rovinari Laurenţiu Chivu adeclarat luni că poluarea cu zgură a început în urmă cu câtevazile, aceasta fiind strâns legată de intensificările de vânt dinultima perioadă.

"Acum (luni dimineaţă - n.r.) nu mai bate vântul aşa tare, dardacă ar face-o am vorbi despre aceeaşi situaţie. Cenuşa a acoperittot oraşul, e sufocant când bate vântul şi instalaţiile de latermocentrală nu fac faţă. Am avut noroc totuşi că vântul a bătutde la vest la est, că dacă bătea de la nord la sud situaţia erafoarte gravă", a spus viceprimarul Laurenţiu Chivu.

Potrivit sursei citate, localitatea Rovinari se înscrie încategoria celor în care poluarea este la nivel ridicat, acolofuncţionând două depozite de cărbune, cariere miniere şitermocentrala cu groapă de cenuşă.

Edilul a spus că localnicii nu au decât o soluţie când zguraeste antrenată de vânt, şi anume să stea în casă cu ferestreleînchise. Citiţi mai mult despre poluarea cu zgură de la Rovinari pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO