Eveniment

Premierul Ludovic Orban: România înregistrează 4,1 decese la suta de mii de locuitori

Premierul Ludovic Orban: România înregistrează 4,1...

Autor: Cosmin Pirv

04.05.2020, 20:39 107

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că în România se înregistrează 4,1 decese la suta de mii de locuitori şi a comparat aceste cifre cu cele din Spania, unde sunt înregistrate peste 25.000 de decese, faţă de 800 în ţara noastră.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, la 6 luni de la învestirea Guvernului pe care îl conduce, că Executivul a avut o abordare preventivă în ceea ce priveşte măsurile împotriva epidemiei de coronavirus şi că multe măsuri au fost luate înaintea altor ţări. Orban a spus că România nu a fost pregătită pentru o astfel de provocare.

„România nu a fost pregătită pentru a se confrunta cu acest pericol. Nu am avut stocuri strategice. Structurile de sănătate publică, DSP-uri, spitale, nu au fost pregătite să facă faţă unei astfel de provocări. Am avut nevoie de o evoluţie permanentă în toate domeniile. Am avut o abordare preventivă. Guvernul a luat măsuri înainte ca alte ţări să ia astfel de măsuri, înainte să existe avertismente care să forţele guvernul sa ia astfel de măsuri”, a spus premierul.

Acesta a spus că primul caz diagnosticat în România a fost în 26 februarie şi a comparat evoluţia cu cea din Spania, care în aceeaşi dată avea 3 cazuri de persoane infectate.

„Astăzi în Spania sunt 247.000 cetăţeni diagnosticaţi pozitiv, în România sunt 13.000, o diferenţă uriaşă, care arată că măsurile severe au produs efecte şi mai ales comportamentul cetăţenilor a determinat o reducere a răspândirii virusului”, a spus Ludovic Orban, care a menţionat că în timp ce în România sunt peste 800 de decese, în Spania numărul acestora a depăşit 25.000.

„În România sunt 4,1 decese la suta de mii de locuitori”, a anunţat şeful Executivului.

Acesta a precizat că în acest moment sunt în ţară 60 de centre de testare, iar capacitatea este de 11.000 de teste zilnic. Potrivit premierului, sunt în curs de acreditare 17 noi centre, iar obiectivul este creşterea capacităţii de testare la 15.000 pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO