Eveniment

Presa rusă: Fiica „ghidului spiritual” al invaziei lui Putin în Ucraina, ucisă într-o explozie

Presa rusă: Fiica „ghidului spiritual” al invaziei...

Autor: Cosmin Pirv

21.08.2022, 11:00 383

Daria Dugina, fiica influentului filozof rus Alexander Dugin, ar fi fost ucisă sâmbătă, când maşina în care călătorea a explodat în regiunea Moscovei, a anunţat agenţia de presă de stat rusă TASS, citată de CNN.

Andrei Krasnov, şeful mişcării sociale Orizont rusesc, a declarat duminică pentru TASS că Dugina a fost ucisă. Maşina sa a luat foc în urma unei explozii.

Când Dugina „a virat pe autostrada Mozhaiskoye, în apropiere de satul Bolshiye Vyazemi, a avut loc o explozie, iar maşina a luat foc imediat”, a spus Krasnov.

„Flăcările au cuprins-o complet. Ea a pierdut controlul, deoarece conducea cu viteză mare şi a zburat pe partea opusă a drumului”, a adăugat acesta.

Krasnov a mai spus pentru TASS că o cunoştea personal pe Dugina şi că maşina în care aceasta călătorea aparţinea tatălui ei.

Alexander Dugin este un autor şi ideolog rus de extremă dreapta, creditat ca fiind arhitectul sau „ghidul spiritual” al invaziei Rusiei în Ucraina. Se presupune că are o influenţă semnificativă asupra preşedintelui rus Vladimir Putin şi este descris frecvent ca fiind „Creierul lui Putin”.

Fiica lui, Dugina, s-a născut în 1992 şi a studiat filosofia la Universitatea de Stat din Moscova, potrivit TASS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO