Eveniment

Pretul gazelor naturale a crescut cu 3,6%

03.04.2006, 00:00 12

Pretul gazelor naturale livrate consumatorilor casnici a crescut, in medie, cu 3,6%, de la 1 aprilie, majorarea fiind anuntata la mijlocul lunii martie de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN).

Astfel, consumatorii casnici din prima categorie de tarifare (n.r- un consum de pana la 2.400 metri cubi pe an) vor plati 830,68 de lei pentru o mie de metri cubi daca sunt clienti ai Distrigaz Sud si 830,24 de lei pentru aceeasi cantitate daca furnizorul este Distrigaz Nord.

Toate cele 29 de societati de distributie opereaza o majorare medie de 3,8% a pretului la gazele naturale, pentru cele sase categorii de consumatori.

"Principala cauza a acestei ajustari este cresterea pretului barilului de petrol pe piata mondiala in intervalul ultimelor 6-9 luni, care va duce la influentarea pretului gazelor naturale pe plan international", potrivit reprezentantilor ANRGN.

Oficialii Autoritatii mai spun ca, pentru a nu crea presiuni suplimentare asupra pretului la consumator, Guvernul a propus, pentru al doilea trimestru, mentinerea pretului la gazele din productia interna la 110 dolari pe 1.000 de metri cubi.

Cea mai recenta majorare a avut loc la inceputul acestui an, cand tarifele au crescut, in medie, cu 17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO