Eveniment

Pretul petrolului nu a impiedicat profitul Lufthansa sa creasca

12.11.2004, 00:00 10



Lufthansa, cel mai important transportator aerian din Germania, a inregistrat o crestere in profitul operational pe trimestrul al treilea, in ciuda evolutiei potrivnice din ultimele luni a pretului petrolului, relateaza Financial Times.



Grupul si-a majorat capacitatea de transport, iar numarul pasagerilor a crescut puternic in ultimele noua luni, fiind in proces de redresare dupa nivelul scazut de anul trecut, atunci cand industria aviatica a avut de suferit de pe urma razboiului din Irak si a izbucnirii epidemiei Sars (sindromul acut respirator).



Conducerea Lufthansa a raportat un profit operational de 218 mil. euro pe al treilea trimestru, fata de cel de 200 mil. euro obtinut in aceeasi perioada a anului trecut. Pe primele noua luni transportatorul german a reusit sa inregistreze un profit operational de 251 mil. euro, dupa ce in urma cu un an contabilizase o pierdere de 154 mil. euro.



Previziunile Lufthansa cifreaza profitul operational anual total din 2004 la 300 mil. euro, mult peste cel de 36 mil. euro realizat cu un an mai devreme.



In primele noua luni, profitul net al grupului a atins valoarea de 164 mil., adica un plus de 573 mil. euro fata de anul trecut cand obtinuse o pierdere de 409 mil. euro.



In primele noua luni ale anului numarul pasagerilor transportati de Lufthansa a sporit cu 12,7% pana la 38,6 milioane.



Traficul de pasageri, masurat prin indicatorul de venit pe pasager si kilometru, a crescut cu 16,1% in primele noua luni, pe baza cresterii de capacitate sau disponibilului de locuri-kilometrii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO