Eveniment

Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul pentru realizarea centrului de industrii creative, investiţie de 42 mil. lei

Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

29.05.2013, 13:06 723

Primăria Cluj-Napoca a semnat astăzi cu asocierea condusă de compania Valve Internaţional din Brăila, controlată de omul de afaceri Ion Florian, un contract în valoare de 42 mil. lei (circa 9,5 mil. euro), în vederea realizării Centrului Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative şi IT (C.R.E.I.C.).

Contractul a fost câştigat de asocierea dintre companiile Valve Internaţional, RDV Construct White Star International şi Team Net Engineering, cu toate că printre firmele participante la licitaţie au fost şi compania de construcţii Baumeister, controlată de familia Adamescu, care deţine centrul comercial Unirea Shopping Center din Bucureşti sau grupul austriac Strabag.

Compania Valve Internaţional este controlată de omul de afaceri local Ion Florian şi are ca domeniu de activitate fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice. Compania a realizat în 2011 o cifră de afaceri de afaceri de peste 25 mil. lei (6 mil. euro), cu un număr mediu de 63 de angajaţi, potrivit sitelui Ministerului Finanţelor Publice.

“Vom demara construcţia centrului pentru industrii creative, care va dinamiza mediul economic clujean, oferind sprijin pentru dezvoltarea diferitelor sectoare de afaceri, de la domeniul cinematografiei până la IT. Urmărim să susţinem dezvoltarea producţiei cinematografice în municipiul nostru, astfel că centrul va include facilităţile necesare pentru deşfăşurarea acestor activităţi şi sperăm ca, pe termen lung, să putem vorbi de un adevarat Buftea de Cluj”, a declarat Emil Boc primarul Clujului. Centrul va fi administrat de o companie cu acţionar principal primăria Cluj-Napoca.

Proiectul prevede crearea şi dezvoltarea unei structuri de sprijinire a afacerilor în vederea dezvoltării sectorului IMM, în special a firmelor care activează în domeniul industriilor creative. Investiţia în centrul regional de excelenţă pentru industrii creative din Cluj va fi susţinută din fonduri europene, aici urmând să fie dezvoltate şi spaţii pentru producţia de film.

Centrul urmează să fie construit în zona Lomb din Cluj-Napoca, pe o suprafaţă totală de teren de 73.365 mp, din care 13.256 mp va fi suprafaţa clădirii. În exteriorul construcţiei va fi amenajat un amfiteatru verde pentru organizarea diverselor evenimente în aer liber. Totodată, vor fi amenajate 334 de parcări, lucrările urmând să fie finalizate într-o perioadă de doi ani.

La licitaţia pentru realizarea centrului de industrii creative din Cluj s-au înscris 16 companii: SC ACI Cluj SA, Antrepriza Construcţii Montaj nr. 4 Bucureşti, Baumeister SA, SC Consinit SRL, SC Decorint SRL, SC General Construct SRL, SC Grup 4 Instalaţii SA, Idecon S.A.U. Zaragoza, SC Conarg Consulting SRL, Sc Proiect Consult SRL, SC Napoca SA, SC Strabag SRL, SC Tehnodomus SA, SC Transilvania Construcţii SA, SC Valve Internaţional SA, SC Victor Construct SRL.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO