Eveniment

Primăria Sectorului 2 alocă anul acesta 340 mil. lei pentru reabilitarea, modernizarea şi consolidarea şcolilor, precum şi pentru extinderea infrastructurii preşcolare. Totuşi, în sectorul 2 încă sunt unităţi de învăţământ în care copiii se înghesuie şi în care orele şi pauzele sunt scurtate

Primăria Sectorului 2 alocă anul acesta 340 mil. lei...

Autor: Alexandra Matei

22.04.2024, 16:54 62

♦ În acest moment, în sectorul 2 al Capitalei sunt cel puţin trei şcoli în care durata orelor şi a pauzelor este mai scurtă decât prevede legea – Şcoala Gimnazială Nr. 49, Şcoala Gimnazială „Maria Rosetti” şi Şcoala Centrală, potrivit informaţiilor strânse de ZF în campania „Şcoala într-un singur schimb în Bucureşti”.

 

Primăria Sectorului 2 spune că anul acesta are un buget de 340 mil. lei alocat pentru reabilitarea, modernizarea şi consolidarea şcolilor din sector, precum şi precum şi pentru extinderea infrastructurii preşcolare.

În ultimii ani, transmite instituţia, au avut loc lucrări de reabilitare, modernizare şi consolidare a 55 de corpuri ale unităţilor de învăţământ din sector, iar în prezent sunt în lucru alt 38.

„Pe parcursul ultimilor ani am executat lucrări de reabilitare, modernizare şi consolidare la majoritatea unităţilor de învăţământ din sector: 55 de corpuri au fost executate în ultimii trei ani, alte 38 se află în prezent în diverse faze de proiectare şi execuţie. (…) Instituţia noastră are în plan efectuarea de lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare la toate unităţile şcolare de pe raza sectorului 2, indiferent de clasa de risc seismic în care sunt încadrate acestea, prioritare fiind cele încadrate în clasele de risc seismic I şi II”, a transmis Primăria Sectorului 2 într-un răspuns la o solicitare ZF.

ZF a trimis către toate primăriile de sector o serie de întrebări legate de şcolile cu risc seismic. În răspunsul transmis de Primăria Sectorului 2 se regăsesc şi informaţii cu privire la investiţiile făcute în infrastructura şcolară în actualul mandat al primarului Radu Mihaiu.

Astfel, pe lângă şcolile care au trecut prin procese de reabilitare sau modernizare, primăria spune că a extins şi infrastructura preşcolară prin construcţia de grădiniţe şi creşe. Până acum, conform informaţiilor transmise de instituţie, au fost construite cinci grădiniţe care asigură 640 de locuri, urmând ca în decursul anului viitor să fie finalizată şi a şasea, care va pune la dispoziţie încă 110 locuri.

Anul acesta, mai adaugă reprezentanţii primăriei, vor fi demarate servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor de consolidare, reabilitare şi modernizare la alte nouă unităţi de învăţământ.

În ciuda tuturor acestor investiţii şi a unui buget alocat educaţiei şi infrastructurii şcolare despre care reprezentanţii primăriei spun că a crescut în ultimul mandat, adică din 2020 până în 2024, de la 54,9 mil. lei la 340 mil. lei, încă sunt şcoli în sectorul 2 în care copiii se înghesuie, în care orele şi pauzele sunt scurtate şi pentru care încă nu s-a găsit o soluţie.

În acest moment, în sectorul 2 al Capitalei sunt cel puţin trei şcoli în care durata orelor şi a pauzelor este mai scurtă decât prevede legea – Şcoala Gimnazială Nr. 49, Şcoala Gimnazială „Maria Rosetti” şi Şcoala Centrală, potrivit informaţiilor strânse de ZF în campania „Şcoala într-un singur schimb în Bucureşti”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO