Eveniment

Primăria Timişoara a investit 22,3 mil. lei în reabilitarea cinamatografului Timiş

Primăria Timişoara a investit 22,3 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

02.10.2023, 17:50 200

Primăria Timişoara a finalizat un proiect de investiţii de 22,3 mil. lei (4,5 mil. euro), fără TVA, ce a presupus reabilitarea cinematografului Timiş şi transormarea acestuia într-un spaţiu multifuncţional pentru filme, concerte şi evenimente culturale. Acesta este cel de-al doilea cinematograf reabilitat de primăria municipiul Timişoara, după Cinema Victoria, care s-a redeschis anul trecut. Amplasat în centrul oraşului, Cinema Timiş a fost construit în anii ’80 şi a funcţionat până în 2017 sub administrarea RADEF România Film, fiind ultima dintre sălile de tradiţie ale oraşului care şi-a sistat activitatea, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Timişoara.

Clădirea renovată cuprinde sala principală pentru proiecţii de film, concerte şi alte evenimente, cu o capacitate de 529 locuri pe scaune, dotată cu ecran fix de cinema 2D/3D, sală multifuncţională la subsol cu o suprafaţă de 160 mp, care poate găzdui până la 120 de persoane, şi 3 săli de 50, 40 şi 35 mp, care pot găzdui cursuri, workshopuri şi alte evenimente cu un număr restrâns de participanţi. Lucrările de reabilitare au fost realizate de compania bucureşteană Audiotech Multimedia Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO