Eveniment

Primul virus pentru serverele pe 64 de biti

31.05.2004, 00:00 17

Specialistii Symantec si McAffee au identificat primul virus care ataca sistemele de operare ale serverelor pe 64 de biti.
Virusul exploateaza o problema din softurile pentru stocarea datelor incluse in aceste sisteme de operare, au anuntat specialistii. El infecteaza in special aplicatiile executabile din Intel Architecture 64, precum si pe celelalte fisiere din subdirectoarele acestui folder. Botezat Rugrat.3344, virusul nu se raspandeste mai departe, iar specialistii spun ca aparitia lui a fost mai mult o demonstratie a faptului ca nici sistemele pe 64 de biti nu sunt impenetrabile. Specialistii spun ca autorul nu este in nici un caz un adolescent, ci un cunoscator al celor mai avansate sisteme informatice, probabil autorul seriei de virusi Chiton, care nu a produs pagube, ci doar a semnalat anumite vulnerabilitati din servere. Sase versiuni ale acestui virus au fost lansate pana in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO