Eveniment

Procuror DNA: Sunt filiere în ANAF care se ocupă cu protecţia unor persoane

Procuror DNA: Sunt filiere în ANAF care se ocupă cu protecţia unor persoane şi stopează unele anchete

Autor: Lupasteanu Catalin

08.03.2011, 13:52 35

La nivelul ANAF ar fi "filiere" care se ocupă cu protecţia unorpersoane stopând astfel unele anchete, a declarat, marţi,procurorul DNA prezenta la şedinţa în care ICCJ judecă recursulavocatului Marius Stăncescu şi a consilierului superior ANAF,Adrian Gavrilă, împotriva deciziei de arestare.

"Există la nivelul ANAF mai multe filiere care oferă protecţieşi lucrează în vederea sporirii lipsei de tragere la răspunderestopând astfel activităţile de urmărire penală", a spus procurorulde şedinţă.

Cu privire la solicitarea de eliberare din arest a luiStăncescu, avocatul său a susţinut că decizia Curţii de ApelBucureşti conţine o eroare, în sensul că deşi motivarea arestăriis-a făcut în baza articolului care se referă la pericolul pentruordinea publică, pe mandatul de arestare se prezintă un alt motiv,respectiv că inculpatul ar fi vrut să fugă.

"Judecătorul fondului a luat decizia prin prisma art. 148 lit.f, iar în motivare se vorbeşte de art. 148 lit. a, care vorbeşte depericolul de fugă al inculpatului. Niciun moment judecătorulfondului nu a vorbit despre o asemenea situaţie aceea că Stăncescuar vrea să fugă, iar în acest sens nu există nicio probă", a spusavocatul Ion Cazacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO