Eveniment

Procurorii l-au trimis până la urmă în judecată pe Borza

Remus Borza, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica. Foto Silviu Matei

Remus Borza, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica. Foto Silviu Matei

Autor: Mediafax

17.10.2013, 21:29 498

Remus Borza (foto) a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, fiind acuzat că în perioada în care firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a făcut plăţi către societatea lui de avocatură, în baza unor contracte de asistenţă juridică. Societatea Euro Insol a fost administratorul judiciar al Hidroelectrica până în luna iunie, când compania a ieşit din insolvenţă.

Hidroelectrica s-a aflat în insolvenţă timp de un an, în perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Împotriva lui Borza a fost demarată începerea urmăririi penale pentru conflict de interese prevăzut de articolul 253 indice 1 din Codul penal, articol care se referă însă la fapte săvârşite de funcţionari publici (între care şi cea de care s-ar face vinovat Borza) şi care sunt pedepsite cu închisoarea.

La începutul lui septembrie, Borza a susţinut, legat de demararea de către procurori a cercetărilor împotriva sa: „Este o gravă eroare judiciară care sper să fie remediată. Nu sunt şi nu pot fi asimilat cu funcţionarul public“.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO