Eveniment

Programul Start-up Nation, prin care o companie selectată primeşte 40.000 de euro, la start

Programul Start-up Nation, prin care o companie...

Autor: Iulian Anghel, Cristian Hostiuc

24.05.2017, 00:04 3171

♦ Programul Start-up Nation România începe în două săptămâni. Ultimele condiţii au fost făcute publice.

Ministerul pentru Mediul de A­faceri, Comerţ şi Antreprenoriat a făcut publice normele schemei modi­fi­cate de ajutor de minimis ale pro­gra­mului Start Up Nation România – cel mai generos Program de finan­ţare pentru IMM-uri de până acum, în care un aplicant ce a fost inclus în program va primi 40.000 de euro pentru finanţare de dezvoltare.

Programul a fost lansat din Ordo­nan­­ţa de urgenţă 10, publicată în Mo­ni­torul Oficial la 31 ianuarie, dar nor­mele de aplicare au tot fost mo­dificate, iar acum ministerul de resort a publicat pe site-ul propriu ultimele condiţii şi a a­nun­ţat că programul va debuta în două săptămâni. Există finanţare solidă pentru acest program, statul urmând să cheltuiască pentru el, doar în acest an, 1,7 miliarde de lei (380 mil. euro) – ceea ce înseamnă că 10.000 de companii vor beneficia de câte 40.000 de euro. Con­diţiile în care va fi acordată finan­ţa­rea trebuie cunoscute dinainte pentru că finanţarea urmează regula primul venit, primul servit. Ministerul a publicat luni ultimele condiţii de înscriere, iar punctajul ce va fi acordat – zece criterii în total, în funcţie de domeniul com­pa­niei care aplică, de locurile de muncă cre­ate, de planul de afaceri şi de felul in­ves­­tiţiei – este şi el public. Companiile din producţie şi IT primesc cele mai mul­te puncte – 40 din totalul de 100 posibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO