Eveniment

Proprietatile Atrium, evaluate la minus 22%

24.03.2009, 18:38 19

Compania Atrium European Real Estate, care va deschide saptamana viitoare ultima etapa a proiectului Militari Shopping Center din vestul Capitalei, si-a evaluat proprietatile din Romania la 70,6 milioane de euro, in scadere cu 22% fata de finalul anului 2007.

Valoarea spatiului cu o suprafata inchiriabila de 16.000 de metri patrati in care se regaseste hipermarketul Auchan din Militari a fost stabilita la 23,2 mil. euro, calculat la un randament anual de 8,77%, in euro pe an, in timp ce restul proiectului Militari Shopping Center, avand o suprafata inchiriabila de 10.800 mp, este estimat la 33,9 mil. euro, la un randament de 8,6%.
Compania mai detine in Romania doua loturi de teren destinate dezvoltarii unor centre comerciale in Arad si Constanta, care au fost evaluate la 7,5 mil. euro, respectiv 6 mil. euro. „Suprafata totala a celor doua loturi din Arad si Constanta este de aproximativ 26,2 hectare. Autorizatiile de construire au fost obtinute recent pentru ambele proiecte, astfel ca lucrarile ar putea incepe, desi compania considera ca poate imbunatati conceptul acestor proiecte", sustin reprezentantii Atrium.
Compania va deschide in 2 aprilie galeria comerciala a proiectului Militari Shopping Center, primul al firmei de pe piata locala, in care pe langa actualii chiriasi (Auchan, Domo si Praktiker) vor fi inaugurate si unitati ale retailerilor Media Galaxy, C&A, Decathlon, Hervis, New Yorker sau Deichmann. Pana la sfarsitul anului trecut, compania investise 38 de milioane de euro in acest proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO