Eveniment

Proteste ale minerilor în Valea Jiului

Proteste ale minerilor în Valea Jiului
08.03.2012, 00:00 187

Minerii Companiei Naţionale a Huilei (CNH) Petroşani cer Ministerului Economiei majorarea cu 100 de lei a sporului de periculozitate, de la 600 de lei la 700 de lei, şi creşterea preţului cărbunelui livrat producătorilor de energie, fără să avanseze un nivel anume, afirmă surse din CNH.

"Sindicatele minerilor cer creşterea de la 600 de lei la 700 de lei a sporului de periculozitate, la nivelul salariului minim pe economie, care nu a mai fost modificat din 2008. Potrivit contractului colectiv de muncă, sporul de periculozitate trebuie să die egal cu salariul minim pe economie. Va fi discutat şi subiectul preţului gigacaloriei pe care CNH trebuie să îl încaseze de la Mintia şi Paroşeni, termocentralele către care livrează cărbunele", au declarat pentru MEDIAFAX surse din CNH.

Minerii din Valea Jiului au început luni proteste la sediul CNH şi pe străzile din Petroşani, solicitând în principal respectarea unui memorandum aprobat de fostul ministru al economiei Ion Ariton, în baza căruia sporul de periculozitate ar fi trebuit aliniat la legile actuale, iar grila de salarizare ar fi trebuit actualizată, ceea ce ar fi presupus o creştere a salariilor cu circa 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO