Eveniment

Proteste în Bucureşti şi în ţară faţă de proiectul Roşia Montană: Mii de persoane au cerut respingerea de către Parlament a proiectului de lege - FOTO

Autor: Aurelia Alexa

29.09.2013, 22:11 273

UPDATE 23:10 - Protestul din Piaţa Universităţii s-a încheiat fără incidente, circulaţia rutieră a fost reluată

Protestul faţă de proiectul minier Roşia Montană desfăşurat duminică seară în Capitală s-a încheiat în jurul orei 23.00, fără incidente, circulaţia rutieră în Piaţa Universităţii fiind reluată.

UPDATE 22:10 - Câteva sute de persoane, rămase să protesteze din Piaţa Universităţii

Câteva sute de persoane au rămas să protesteze faţă de proiectul Roşia Montană, duminică seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, unde circulaţia a fost reluată pe sensurile Unirii-Romană şi Kogălniceanu-Rosetti ale bulevardelor Magheru, respectiv Regina Elisabeta.

Manifestanţii s-au grupat, în majoritate, în rondul de la Universitate, pe partea dinspre trotuarul de la instituţia de învăţământ superior.

În jurul orei 21.30, la câteva zeci de minute după sosirea în Piaţa Universităţii, numărul lor scăzuse de la peste 2.000 la câteva sute.

UPDATE 20:50 - Protestatarii din Capitală au ocupat Piaţa Universităţii

Peste 2.000 de persoane care protestează în Capitală, duminică seară, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană au ocupat Piaţa Universităţii, unde manifestanţilor veniţi în marş din Titan li s-au alăturat aproximativ 150, care îi aşteptau la fântâna de la Universitate.

Din cauza protestului, traficul este blocat parţial în rondul de la Universitate, unde se poate circula, la ora transmiterii acestei ştiri, doar dinspre Unirii spre Piaţa Rosetti.

Manifestanţii sunt încadraţi de jandarmi şi poliţişti de la rutieră.

UPDATE 20:20 - Numărul protestatarilor din Capitală a crescut la peste 2.000

Numărul persoanelor care protestează în Capitală, duminică seară, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană a crescut la peste 2.000 în jurul orei 20.15, când coloana de manifestanţi aflată în marş spre Piaţa Universităţii a ajuns în zona Unirii.

Ei au plecat din zona Titan în jurul orei 18.00, coloana de manifestanţi mărindu-se pe traseu, odată cu apropierea de centrul Capitalei.

Conform anunţului de mobilizare pentru protest care a circulat pe internet, marşul va avea traseul Titan - bd. Nicolae Grigorescu - bd. Camil Ressu - Dristor - bd. Mihai Bravu - str. Dristorului - str. Delea Nouă - Calea Călăraşilor - bd. Corneliu Coposu - bd. I. C. Brătianu - Piaţa Universităţii.

Coloana de manifestanţi este încadrată de jandarmi şi poliţişti de la rutieră, care întrerup temporar circulaţia pe porţiunea de drum în care se află manifestanţii.

 

Citiţi mai multe detalii pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO