Eveniment

Război la Cluj: fostul şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean se ceartă pe tema Nokia. Am promis şi nu ne-am ţinut de cuvânt: "Nu avem pistă şi terminal cargo"

Război la Cluj: fostul şi actualul preşedinte al Consiliului Judeţean se ceartă pe tema Nokia

Marius Nicoară, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, cel care este creditat că ar fi adus investiţia Nokia în Cluj (Foto: Mircea Roşca)

Autor: Laurentiu Cotu

29.09.2011, 16:36 1895

Nokia pleacă de la Jucu fiindcă autorităţile române nu şi-au respectat angajamentele, acuză senatorul Marius Nicoară, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, cel care este creditat că ar fi adus investiţia Nokia în Cluj.

"Finlandezii sunt nemulţumiţi pentru că nu avem pistă şi terminal cargo. Nokia dorea să aterizeze la Cluj avioane mari pentru transporturi intercontinentale. Terminalul cargo a fost abandonat, iar pista care se face e prea mică'', a declarat senatorul Marius Nicoară.

În replică, referitor la afirmaţiile făcute publice de către senatorul clujean Marius Nicoară, cu privire la decizia Nokia de a închide fabrica de la Jucu, CJ Cluj a precizat că "Marius Nicoară, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj la acea vreme a negociat un contract pentru judeţ cu Nokia. Pentru a-l feri, însă, de ochii opiniei publice l-a secretizat, deşi acesta priveşte informaţii de interes public. Totodată a decis să investească peste 15 mil. euro pentru viabilizarea terenurilor din Tetarom III, destinate Nokia, fără obligaţii concrete sau termene pentru parteneri", spun reprezentanţii CJ Cluj.

''Specificăm că obligaţiile care revin Consiliului Judeţean Cluj prin contract au fost respectate întocmai. Subliniem că în contract nu există obligaţia, cu sancţiunea de reziliere sau închidere a fabricii, a construirii unei piste şi a unui terminal cargo pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. De altfel, o astfel de prevedere sau clauză ar fi contravenit normelor Consiliului Concurenţei şi legislaţiei româneşti şi europene în vigoare'', a spus Conducerea CJ Cluj.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, va solicita desecretizarea contractului, tocmai pentru ca toată lumea să cunoască modul de negociere, respectiv obligaţiile asumate de către CJ, prin preşedintele său de la aceea vreme, actualul senator Marius Nicoară, privitor la numărul de locuri de muncă, termene de realizare şi modalităţi de reziliere, au mai spus reprezentanţii CJ Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO