Eveniment

Reducerea de costuri ajunge la Big 4: PwC a impus restricţii pentru partenerii săi din Marea Britanie care călătoresc la clasa business în timpul zborurilor de serviciu

Reducerea de costuri ajunge la Big 4: PwC a impus...

Autor: Ştefan Stan

10.12.2023, 09:39 878

PwC a impus restricţii pentru partenerii săi din Marea Britanie care călătoresc la clasa business în timpul călătoriilor de serviciu, în contextul în care firma de contabilitate încearcă să îşi reducă amprenta de carbon şi să diminueze costurile, scrie FT. 

În octombrie, PwC a comunicat personalului superior din Marea Britanie că doar persoanele care călătoresc pe zboruri de noapte pe distanţe lungi sau cele care zboară din motive "critice pentru afaceri" vor avea voie să stea la clasa business, au declarat pentru Financial Times persoane familiarizate cu această chestiune.

Noile îndrumări ale PwC UK se aplică partenerilor şi directorilor, precum şi altor membri ai personalului care îi însoţesc în călătorii. Politica anterioară a firmei permitea personalului de rang înalt să călătorească la clasa business pe zborurile care durau cinci ore sau mai mult.

Aceasta vine în contextul în care cele patru mari firme de contabilitate - Deloitte, EY, KPMG şi PwC - încearcă să reducă costurile şi în timp ce marii angajatori reduc călătoriile pentru a-şi diminua emisiile de carbon, bazându-se mai mult pe apelurile video pentru a desfăşura întâlniri.

PwC s-a angajat să reducă emisiile generate de operaţiunile sale la zero până în 2030. Călătoriile de afaceri rămân cea mai mare sursă de poluare cu carbon a PwC UK, zborurile reprezentând peste două treimi din emisiile firmei în 2022.

Scaunele de la clasa business au o amprentă de carbon mai mare decât cele de la clasa economică, deoarece ocupă mai mult spaţiu şi sunt mai des goale.

Potrivit persoanelor informate cu privire la această politică, noul ghid al PwC spune că partenerii şi directorii ar trebui să călătorească, de obicei, la clasa premium economy dacă un zbor durează cinci ore sau mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO