Eveniment

Resturi de dronă în România. MApN: Specialiştii au ridicat din satul Plauru probele care vor fi supuse unor expertize

Resturi de dronă în România. MApN: Specialiştii au...

Autor: Mediafax

06.09.2023, 16:45 44

Resturi de dronă în România. Specialiştii trimişi de MApN în Plauru au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienţei şi caracteristicilor acestora.

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a mers, miercuri, în localităţile Ceatalchioi şi Chilia Veche, judeţul Tulcea, unde a discutat cu cetăţenii şi autorităţile localităţilor aflate în proximitatea atacurilor executate de Rusia asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei, despre problemele cu care aceştia se confruntă, informează MApN.

Miercuri după-amiază, ministrul urmează să se deplaseze şi în municipiul Galaţi.

„Echipa condusă de ministrul apărării naţionale, din care au făcut parte şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general-locotenent Viorel Pană, s-a informat cu privire la situaţia concretă din zonele vizitate şi a informat autorităţile locale despre faptul că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităţilor de monitorizare şi de securizare a spaţiului aerian la frontierele României. Echipa MApN s-a deplasat şi în proximitatea satului Plauru în care echipele de investigare ale MApN au descoperit, în cursul serii de 5 septembrie, elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă. Specialiştii trimişi de MApN la faţa locului au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienţei şi caracteristicilor acestora. Concluziile formulate de specialiştii MApN, în urma finalizării investigaţiilor, vor fi comunicate public cu maximă celeritate”, spune sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO