Eveniment

Revelionul 2006, mai scump cu 10%

21.10.2005, 21:16 16

Ofertele pentru revelionul din 2005 sunt cu pana la 8-10% mai scumpe decat anul trecut, iar interesul publicului este mai scazut decat cel inregistrat la targul din primavara, spun operatorii din turism, care participa in perioada 20 - 23 octombrie la Targul International de Turism care are loc la Romexpo.

"Preturile sunt aceleasi ca anul trecut, pentru ca au fost exprimate in euro", spune Maria Stoian, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC). Potrivit acesteia, interesul pentru turismul rural este foarte mare anul acesta, atat din partea publicului, cat si din cea a agentiilor, cu exceptia strainilor.

"Acestia vin in special pentru zonele montane, mai putin pentru cele rurale", declara Stoian. Ea sustine ca preturile variaza intre 30 de euro si 70 de euro pe zi, iar zonele cele mai cautate sunt Sibiu, Brasov (cu Bran si Moeciu), precum si Maramures.

Ca si in anii trecuti, Valea Prahovei ramane in topul celor mai scumpe destinatii de Revelion, preturile pornind de la 220 de euro si ajungand la 700 de euro in Poiana Brasov. Cel mai scump pachet intern de Revelion prezentat la Targ costa aproape 2.500 de euro si include cazarea timp de sapte nopti intr-un apartament situat intr-un hotel de patru stele din Poiana Brasov.

Operatorii spun totusi ca de Revelion se cauta pachetele mai ieftine spre deosebire de sezonul de vara cand oamenii cheltuiesc mai mult.

"La noi nu prea exista cultul vacantei de iarna. Pentru romani, adevarata vacanta este considerata a fi cea din vara", a declarat Claudia Stan, directorul de marketing al agentiei Aerotravel.

Aceasta spune ca turistii romani cauta zone pentru schiat, precum Austria, Italia si Franta, iar cei care vor caldura merg in Grecia, Egipt, Cipru pentru ca sunt mai ieftine - 150-170 de euro de persoana pentru o saptamana de cazare. "Exista si destinatii foarte exclusiviste, cu preturi de peste o mie de euro, insa exista putine persoane care sa isi permita asa ceva", a continuat Stan. In aceasta categorie intra insula Margareta, din Venezuela, unde pretul este de 1.250 de euro, pentru 14 nopti, fara transport, Maldive, cu 612 euro pe zi, sau Caraibe, cu 330 de euro pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO