Eveniment

Revolta sătenilor din Fântâna (Braşov): Politicieni Puteţi să vă certaţi / puteţi să vă pupaţi / dar drumul să îl reparaţi - GALERIE FOTO

Revolta sătenilor din Fântâna (Braşov): Politicieni Puteţi să vă certaţi / puteţi să vă pupaţi / dar drumul să îl reparaţi - GALERIE FOTO

Autor: Adrian Seceleanu

26.09.2010, 18:02 29

Starea avansată de degradare a drumului judeţean 104, care facelegătura între DN 13 (Braşov-Sighişoara) şi DN1 (Bucureşti-Sibiu),i-a făcut pe locuitorii satului Fântâna - care se află pe traseul aceea ce pare să fi fost cândva o şosea, să protesteze prinamplasarea în centrul şi la cele două intrări în localitate a unorpancarte prin care le cer politicienilor "să se certe" sau "să sepupe" dar să le repare drumul.

Şoseaua de 24 de kilometri care face legătura între comunaHoghiz şi comuna Şercaia este avariată puternic în special petronsonul care face legătura între DN 13 şi satul Fântâna, unde seaflă şi o fabrică de ciment a Lafarge.

Miile de gropi existente în asfalt i-au făcut pe locuitori sămonteze pancarte sau panouri prin care protestează faţă de aceastăsituaţie atât în centrul satului, cât şi la fiecare dintreintrările în localitate.

"Puşca şi cureaua lată, Ce şosea aveam odată! Praf şi gropi avemacum, Pe bătrânul nostru drum", este prima inscripţie pe care opoate vedea orice şofer la intrarea în localitate de pe DN 13. Încentrul localităţii, de asemenea, într-un loc vizibil pentru oricetrecător, stă o altă inscripţie: "Politicieni! Puteţi să văcertaţi, puteţi să vă pupaţi, dar drumul să îl reparaţi!".

La ieşirea din localitate, în imediata apropiere a intrării înuzina Lafarge, un alt panou stă mărturie că locuitorii nu suntindiferenţi faţă de starea în care se şoseaua. "Drum fără stăpân",scrie pe panou, care avertizează că locuitorii vor bloca drumul"când praful îi va sufoca" şi "nu vor mai putea răbda".

Pe de altă parte însă, potrivit relatărilor din presa locală,pancartele par a data încă de anul trecut, când localnicii auorganizat, în septembrie, două proteste faţă de stareadrumului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO