Eveniment

Ritmul angajarilor la Nokia: 100 pe luna

21.08.2008, 19:15 14

Fabrica Nokia de la Jucu, judetul Cluj, a ajuns la 1.500 de angajati in conditiile in care in ultimele trei luni ritmul recrutarilor a fost de 100 de persoane lunar.
Oficialii companiei sustin ca tinta Nokia este sa ajunga la 2.000 de angajati pana la finele acestui an. Ei au adaugat ca in procesul de recrutare a personalului, grupul finlandez este interesat in special de oamenii care au lucrat in alte companii multinationale si ca, pentru a face angajari este folosita atat Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, dar si companii specializate in domeniu sau alte resurse de pe piata. Pe site-ul Nokia.com sunt disponibile 31 pozitii pentru fabrica din Jucu, majoritatea pentru ingineri.
Fabrica a demarat oficial activitatea de productie in februarie cu 350 de angajati, atat pe sectorul de management si administrativ, cat si in productie, iar managementul companiei estimeaza ca la sfarsitul anului viitor aici vor lucra 3.500 de persoane.
Oficialii concernului finlandez nu au dorit sa comenteze nivelul salariilor acordate angajatilor romani, afirmand ca acestia primesc un salariu competitiv pe piata de forta de munca romaneasca si un pachet de beneficii care include bonuri de masa si servirea unei mese calde in incinta fabricii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO