Eveniment

Romgaz, primul pas spre resursele Marii Negre

17.06.2009, 18:23 17

Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias a obtinut din partea Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) permisul de prospectiune pentru platoul continental al Marii Negre, dupa ce Adriean Videanu, ministrul economiei, anuntase inca din aprilie faptul ca va incerca sa introduca compania de stat in perimetrele ramase libere in Marea Neagra dupa decizia curtii de la Haga.

Permisul de prospectiune nu a fost acordat in urma unei lictatii si acesta nu-i da Romgaz dreptul de a incepe lucrarile de explorare si exploatare in zona respectiva.
„Nu a fost necesara o licitatie pentru ca acest permis de prospectiune nu echivaleaza cu un drept de concesiune. Noi nu vom face nicio lucrare in Marea Neagra, ci vom realiza niste studii. In urma acestor studii vom decide daca vom participa la licitatia care va fi organizata de ANRM pentru explorarea perimetrelor respective", a explicat Lucian Stancu, directorul general adjunct al Romgaz. Acesta nu a precizat care este suprafata terenului pentru care Romgaz are permisul de prospectiune.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO